STRATEJİK AKIL VE TERÖRLE MÜCADELEDE:


“Göz odur ki dağın arkasını göre,

Akıl odur ki başa geleceği bile.”            


(Türk Atasözü)


“Yolunda yürüyen bir yolcunun, yalnız ufku görmesi kâfi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır.” 


(ATATÜRK)


40 yıldır bir terör örgütünü aynı adamlar yönetiyor ve birisini bile öldürememişsen, örgütün beyni ve lider kadrosunu imha edememişsen, örgütün elebaşını bile asamayıp beslemiş onunla çözüm süreci altında pazarlık yapmışsan terörle mücadelede başarılı olamazsın


40 yıldır örgütün mali ve lojistik kaynaklarını, uluslararası dış destek ve bağlantılarını, insan kaynağı ve ideolojik fikri altyapısını kurutamadıysan başarılı olamazsın,


40 yıldır Terör örgütü sınırının dibinde (Suriye ve Irakta) kamplar kuruyor, son 10 yılda ise; sözde Demokratik özerklik adı altında bölgede yönetim ve hakimiyet kuruyorsa ve buna karşı bölgede topyekün temizlik yapıp, bataklığı kurutamayıp bölgeyi hakimiyet altına alamadıysan başarılı olamazsın,


Türkiye Cumhuriyeti rejimini yıkmak ve Türkiyeyi bölmek isteyen; dinci, yıkıcı, bölücü siyasi partiler ve terör uzantılı siyasal yapılar on yıllardır faaliyetlerini Türkiyenin heryerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde sürdürüyor, Siyasi Partiler yasası ve Anayasası hükümleri emretmesine rağmen; dinci, yıkıcı, bölücü faaliyetler yasaklanıp men edilmiyorsa başarılı olamazsın


Bu gibi maddeleri uzatabilirim 


Yani demem o ki; Türkiyenin terörle mücadelede başarılı olması için önce Stratejik bir planı, milli bir politikası olması ve bu plan dahilinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla topyekun mücadele edilmesi gerekir. 


Topu askere, mite, emniyet ve jandarmaya atmakla olmaz. Onlar üzerlerine düşeni yapmaya çalışıyorlar ancak dediğim gibi stratejik plan olmadığı için bu mücadelede yıllarca sürse bile yol alınamaz.


Terörün arkasında nasıl ki; bir stratejik bir üst akıl varsa ve bu aklın ürettiği stratejik plan dahilinde terör örgütü, düşük yoğunluklu catışma konsepti ile terörü; hem zamana, hem sahaya, hemde tabana yayıp gücüne güç katıyor kazanımlar elde ediyorsa. Buna karşı Türkiye Cumhuriyetinin de stratejik bir aklı ve planı olması gerekir. Bunun kararını ise siyaset kurumu verir. Terörün bitmesi isteniyor mu? Yoksa siyaseten seçimlerde oy toplamak amacıyla varlığının devamı mı istenmekte?


Şayet Terörün tüm unsurları ile ortadan kaldırılması isteniyorsa bunun için önce; stratejik bir plan ve bu plan dahilinde topyekun bir mücadele ve seferberlik gerekir. Tarih, akıl ve bilim bunu emreder.

Aşağıdaki esaslara bile uymak galibiyet ve başarının sağlanması için yeterlidir.


BÜYÜK HUN BAŞBUĞU METE KAĞAN'IN UYGULADIĞI; TÜRK ASKERİ, POLİTİK, STRATEJİK SAVAŞ SANATI'NDA MUTLAK GALİBİYETİN TEMEL ESASLARI:


-Jeopolitik, Jeostrateji, Milli Ülkü ve Diplomasi...


-Siyasi, ekonomik, mali, askeri, teknolojik ve lojistik güç (Ülke imkan ve kaynakları)...


-Milli birlik ve beraberlik, iç barış ve huzur ortamı...


-Adanmışlık ruhu, Töreye bağlılık ve kutsal inanç...


-Doğru strateji,


-Doğru planlama,


-Doğru ittifak,


-Doğru istihbarat,


-Doğru zaman,


-Doğru yer,


-Doğru iklim ve hava şartları,


-Doğru insan kaynağı ve liyakat sistemi,


-Doğru silah,


-Doğru güç,


-Doğru taktik


-Doğru eylem


-Ve Tanrı Kut'u (Uğur)...


***Türk Devleti ve Türk Ordusu, daima bunları göz önünde bulundurmalıdır....


Fatih Mehmet Yiğit

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar