Müslüman Türk kardeşlerimiz soruyor. Allah zamandan mekandan münezzehken Tanrı nasıl göğe çekiliyor ve Gökte oluyor?

Bu arkadaşlara Kuran'ı okumalarını tavsiye ederim. Birçok ayette ve hadiste Allahın gökte olduğu ve bir gün "gammami" denilen göksel bir araçla kıyameti* gerçekleştirmek üzere döneceği açık bir şekilde ifade edilmektedir.(Türkler kıyamet* gününe "Kalgançı Çak" veya "Ulu Gün" derler")

Kuran'da "gammami" bulut şeklinde yanlış olarak kuran meallerine çevrilmiştir. Oysa Kuranda "bulut" sehab olarak geçer. "gammami" gizli ve örtülü olan bulutları yaran boyut açan anlamına gelir.

Türk Gök-Tanrı inancına göre ise; yaratılışın tözü ve özü Tanrının ışığı yani ışık, yaruk/aydınlıktır. (Bilge Eren Yunus Emre ve Kaygusuz Abdal gibi birçok eren eserlerinde ve şiirlerinde bunu anlatır.)Modern bilim buna (foton, elektron) gibi atomaltı parçacıklar demekte Evren bundan ve ışığın türevlerinden yaratılır. Toturdan(enerjiden) ülüş(pay) alır. 

Ve yaratılmış her özün bir bilinci vardır ve birbiri ile iletişim halindedir.

Misal vermek gerekirse; İnsanın hayalinde yarattığı evin içerisinde kendisini tasavvur etmesi, yani hayal edip düşünmesi gibidir. Yani demem o ki; tüm yaratılmışlar Tanrı'nın varlığı ile kadimdir. Varlığı ona muhtaç o hiçbir şeye muhtaç değildir.

Kurandaki Nur Suresi 35.Ayette de aslında bu yazar. Onun varlığı evreni kuşatmıştır. Tıpkı güneşin bir yerde bulunup ışığının birçok yere tesir etmesi gibi.

Tabi tüm misaller Tanrı'nın varlığını izahten ve açıklamaktan yoksundur.

Aklımız erdiğince dilimiz döndüğünce. Kuantum mekaniği, sicim teorisi ve kuantum dolanıklığı üzerine yürütülen bilimsel çalışmalar yaratıcı ve yaratılışı anlamamıza yardımcı olacaktır.

Fatih Mehmet Yiğit











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar