12 HAYVANLI TÜRK TAKVİMİNE GÖRE 2021 YILI:

12 Hayvanlı Türk Takvimine göre 2020 yılı Sıçan/Fare yılına denk gelmekteydi. Türk Bilge Kaşgarlı Mahmud'un 1074 yılında Kaleme aldığı Divanü Lügati't Türk adlı eserine göre Fare yılının özelliklerinden birisi adından da anlaşılacağı üzere Fare/Sıçan yılında bulaşıcı salgın hastalıkların görülebilmesidir. Nitekim Çin Virüsü (Covid-19) pandemik salgını bu yılda tüm dünyaya yayıldı ve hala etkisi sürmektedir.

12 Hayvanlı Türk Takvimine göre 2021 yılı ise; Sığır/Öküz yılıdır. Divanü Lügati't Türk'e göre Sığır/Öküz yılının özelliklerinden birisi adından da anlaşılacağı üzere ortalığın toz dumana katılacağı toslaşmaların yani savaşların, iç karışıklıkların, isyanların,ekonomik buhranların  olma ihtimalinin yüksek olduğu bir yıl. Tuhfetül Müneccimin, İbn-i Arabi ve Astrolojik kaynaklara göre ise bu yıl dertlerin, fitnelerin, baş ağrılarının, iç karışıklıkların, ekonomik zorlukların, yağış azlığının ve ürün darlığının, iklim değişikliği ve zelzelelerin artabileceği bir yıl. 

En doğrusunu Allah bilir...

12 Hayvanlı Türk Takviminde her yılın bir çok özelliği mevcut ben dikkatimi çekenleri paylaştım. Tabi bunlara ne derece itibar edilir orası da ayrı bir mevzu...

Dünya hâli; hayatta her şey olur. Depremde olur. Savaşta olur. Kıtlıkta, kuaklıkta olur. Bunların olmasını değiştiremeyiz ancak Depreme dayanıklı binalar yapılabilir. Depremden en az zararla kurtuluruz. Su kaynakları tasarruflu kullanılır, üretime dayalı tarım ekonomisi uygulayabilir kuraklığı ve kıtlığın zararlarını engelleyebiliriz. Savaşlar için güçlü savunma alt yapısı da oluşturulur. Hepsi bizim elimizde Atatürk'ün dediği gibi "Bilim, akıl ve mantığın halledemeyeceği sorun yoktur" Yeter ki; bilimsel doğru politikalar uygulansın...

Umarım 2021 geçtiğimiz 2020 gibi olmaz. Kötü karanlık günler yaşanmaz. İyi, güzel günler yaşarız.

2021 yılının tüm dost ve arkadaşlara, ülkemize ve Turan Türk ellerimize sağlık, mutluluk, esenlik getirmesini Ulu Tanrı'dan dilerim.

Tanrı, yardımcımız olsun, yolumuzu ışık kılsın...

Fatih Mehmet Yiğit


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar