PROTO-TÜRKLERE AİT 5000 YILLIK KİMYASAL FORMÜLLER

5000 yıllık büyüleyici Ural petroglifleri, gelişmiş kimyasal yapıları tasvir ediyor gibi görünüyor
 
Bu, ana akım bilim adamlarına göre var olmamalı! Rusya'daki Ural bölgesinin en büyük gizemlerinden biri, bir dizi "gelişmiş kimyasal yapı" yı tasvir eden 5.000 yıllık bir dizi petrogliftir. Ama binlerce yıl önce eski medeniyetler onları nasıl biliyordu? 

Rusya'nın Ural bölgesinde bulunan sayısız gizem arasında, Tagil Nehri, Neyva Nehri, Rezh Nehri, Yurozan Nehri ve yakınlardaki diğer yerlerin kıyılarında bulunan esrarengiz petrogliflerle dolu geniş bir alan var. Orada, birkaç kayanın üzerinde, kadim insanlar bir dizi ilginç figür ve geometrik şekil tasvir ettiler. Büyüleyici petroglifler, kuzeyden güneye 800 kilometrelik geniş bir alana yayılıyor.


Ana akım arkeologlara göre, karmaşık rakamlar 4.000 ila 5.000 yıl önce oluşturuldu. Ama onlar hakkındaki en merak uyandıran şey yaşları değil - oldukça etkileyici olsa da - bazılarının temsil ettiği söylenen anlam.

Meraklı petroglifleri inceleyen birçok araştırmacı, bunların dünya çapında çok sayıda kaya resminde var olduğu bilinen bir dizi antik sanat olan harflerin, sembollerin ve hayvanların bir karışımı olduğuna inanıyor.

Ancak daha yakından incelendiğinde, bazı semboller ile karmaşık kimyasal formüller arasında inanılmaz bir benzerlik olduğunu fark edeceksiniz.


Ural petrogliflerinin varlığı, tıpkı şimdiki nesilleri büyüledikleri gibi önceki nesilleri de büyüledikleri için yüzlerce yıldır bilinmektedir.  Rus araştırmacı Vladimir Avinsky , Atom, Moleküler ve Optik Fizikçi, petroglifleri analiz edene kadar petrogliflere pek önem verilmedi . Avinsky, 5.000 yıllık petroglifler ile bazı gelişmiş kimyasal bileşiklerin formülleri arasında büyüleyici bir benzerlik keşfetti. Fakat kadim insanlar bu bilgiyi binlerce yıl öncesinden nereden aldılar? 

Avinsky, uzak geçmişte dünyanın dört bir yanındaki eski kültürlerin, büyük bilgiyi gezegendeki 'ilkel' kültürlere aktaran gelişmiş dünya dışı varlıklar tarafından ziyaret edildiğine inanıyor.
 
Dr. Avinsky'nin görüşüne göre Ural petroglifleri, organik kimyada kullanılan zincirler ve çokgenler gibi kaya üzerinde tasvir edilen karmaşık kimyasal formüllerin tasviridir.

Gizemli zikzak şekiller, sivri uçlar ve diğer atipik geometrik formların balık ağları ve hayvan tasvirleri olduğu düşünülüyordu, ancak arkeoloji topluluğu tam olarak aynı fikirde değil. Ancak Dr.Avinsky, Ural bölgesinde tasvir edilen gizemli sembollerin ve zincirlerin, polietilen gibi iyi bilinen kimyasal formüllere ürkütücü bir şekilde benzediğini belirtiyor.

Ancak yukarıda belirtilen, Urallarda tasvir edilen tek iddia edilen kimyasal formül değildir. Nehir kıyısında bulunan bir başka figür ise bir bal peteğine benziyor. Eskiler, altıgenler çizdikleri ve altıgenleri birkaç çizgiyle genişlettikleri birçok geometrik şekli tasvir ettiler. Geleneksel bilim adamları anlamlarını açıklayamadılar. Bununla birlikte, Avinsky'ye göre, sözde 'bal peteği' şekilleri, aslında grafit gibi kimyasal yapıların tasviridir.

Ancak bir dizi garip sembolü de tasvir eden başka petroglifler de var ve bunlardan birinin antibiyotiklerin kimyasal yapısını temsil ettiğine inanılıyor.
 
İlginç bir şekilde, VIAvinsky esrarengiz Ural piktogramlarını bir dizi kimyager için bile gösterdi. Birçoğu, birçok kimyasal formüle son derece benzer olduğu konusunda Avinsky ile hemfikirdi.

Avinsky , binlerce yıl önce eski insanların bunu bilemeyeceğini ve bilmemesi gerektiğini iddia ediyor , ancak Ural bölgesinde bulunan petroglifler ürkütücü bir şekilde günümüz kimyasal yapılarına benziyor ve bu sadece bir tesadüf olarak değerlendirilemez ve görülmemelidir.

Sözde Ural piktogramlarının nasıl ortaya çıktığı, Ural Bölgesi'nin en büyük arkeolojik gizemlerinden biri olarak kaldı. Avinsky, dünyanın dört bir yanındaki eski kültürlerin uzak geçmişte Dünya'yı ziyaret ettiğini iddia ettiği yıldızlardan gelen ziyaretçiler tarafından bu bilginin eski uygarlıklara aktarılmış olabileceği konusunda birçok araştırmacı ile hemfikir.

Dergi Referansı

V. Avinsky'nin Khimiya i Zhizn , 9, 1974, sf. 82

Referans:

 http://www.smoliy.ru/view_alonetext.php?g=495&outpdf

https://en.wikipedia.org/wiki/Ural_pictograms

HABER LİNKİ:
https://www.ancient-code.com/fascinating-5000-year-old-ural-petroglyphs-depict-advanced-chemical-structures/?fbclid=IwAR095A8HifuX5pP_tU9ph4Uu4_24ziDn8FEgm92QK0wQ4m9rbV-u-vRfzsc




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar