Osmanlı son döneme ait Kartpostal 
Ülke adı latin harflerle TURQUIE (TÜRKİYE ) yazmakta.
Bayrak; kırmızı beyaz, Ay ve sekiz köşeli Türk Yıldızı, ortada İngilizlerin çizdiği değil Türklerin çizdiği Osmanlı Türk Arması, armada dikkat çeken ise; eski Türk Geleneği hakimiyet sembolüne ait At kuyruk püsküllü Tuğ'lar
Köşede alnında Hilal sembollü bir bayan resmi var; Umay Anamı desem bilemedim...


1927 yılında Başbuğ Atatürk'ün emri ile bastırılan Cumhuriyetimizin ilk kâğıt paralarından 5 Türk lirası üzerinde Ay-Yıldız içinde atılgan bir BOZKURT/GÖK-BÖRÜ* arka planda ise Tanrı Dağlarında Güneşin doğuşu resmi var.

BOZKURT/GÖK-BÖRÜ: Turan Türk Uluslarının  binlerce yıldır kullandığı Özgürlük ve Bağımsızlık sembolüdür.
Başbuğ Atatürk tam bağımsızlığın ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkün olacağını söylemiş bunu ifade açısından Türklerin Özgürlük ve Bağımsızlık sembolünü Türk Lirasına koydurarak tüm Dünyaya yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ekonomik yönden bağımsız olduğunu göstermiştir.

Türk kültür eserleri kolleksiyonumdan ...

Fatih Mehmet Yiğit


Cumhuriyet Osmanlıdan sonra kurulan milli Türk devletidir. Türk Devlet geleneğinde "Devlet-i Ebed Müdded" devamlılık esastır. Bundan dolayı Kara kuvvetleri kuruluşunu MÖ 209 Hun'lara, Türk Polisi 1845 Osmanlıya, Deniz Kuvvetleri ise ilk Denizci Selçuklu beyi  Çaka Bey'e dayandırır. Osmanlı'nın devamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Son Osmanlı hanedanı İngilizlerle işbirliği yapıp Vatana ihanet ederek yurt dışına kaçmış, Osmanlı'nın mirasına Türkiye Cumhuriyeti sahip çıkmıştır ve Osmanlı'nın tüm borçlarını kuruşuna kadar Türkiye Cumhuriyeti ödemiştir. 
Osmanlı artık tarihte kaldı. Çünkü değişime ayak uyduramadı. Osmanlıdan aldığımız derslerle Ulus Devlet anlayışında tam bağımsız, milli üniter Devlet kuruldu. Egemenlik ise tek adamdan yani Osmanlı Hanedanlığından alınarak Cumhuriyet rejimi ile egemenlik gerçek sahibi olan Türk milletinin oldu.

Osmanlıyı tarihi ve kültürel mirasımız olarak göreceğiz ve sahip çıkacağız. Ancak egemenlik hakkımızdan ve Cumhuriyet kazanımlarından taviz vermeyeceğiz. Geriye gitmekle ülke hüsran olur. Osmanlı yönetim sistemi mükemmel olmadığından zaten çöktü. Ortaçağın en büyük cihan devletiydi Osmanlı, ancak zamanla kendini yenileyemedi. Bilimde,gelişmede tüm alanlarda geri kaldı. Bu sebeble çöktü....

Fatih Mehmet Yiğit 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar