Sadece Doğu Türkistan da değil Güney Türkistan yani Afganistandaki Türk varlığı da; hem kültür hem de nüfus olarak soykırıma maruz bırakılmakta Türk kimliği yok edilmeye çalışılmaktadır.

Oysa Afganistan yani Güney Türkistan binlerce yıllık Türk yurdudur. Bu bölgedeki Türk nüfus %50 nin üzerindedir. Ancak ülkede azınlık olan peştun ve farslar ile yabancı ülkelerce desteklenen Taliban gibi radikal selefi örgütler bölgede hakimdir.Bu yüzden Afganistan Türkleri maddi,siyasi ve askeri olarak desteklenmelidir. Afganistan Türkmenleri ile Afganistan Özbekleri Türk oldukları bilinci ile tek çatı altında birleşmeli eskiden olduğu gibi oraya hakim olmalılar. Türklerin hakim oldukları bölgede otonom yapı oluşturmalı bölgedeki göç engellenirken bölgenin ekonomik ve sosyal refahı ve zenginliği sağlanmalıdır. Afganistan yeraltı zenginliği olarak Dünyanın en zengin maden rezervine sahiptir. Stratejik olarak ta Türkistanın altın kapısıdır.
Birlikten güç kuvvet doğar...

Afganistan daki Türk varlığını yok etme girişimine Güney Türkistandaki Türk kardeşimiz şu sözlerle isyan etmektedir:

Veriniz Atamın Kılıcını Bana!
Veriniz! Dökülen kana kan için , 
Günahsız yurdumda ölen can için , 
Geçmiş ve gelecek nam ve şan için . 
Veriniz atamın kılıcını bana!

Önce Herat'ta ki kütüphaneleri, Türkleri anlatan tüm kaynak ve eserleri yok ettiler. Hatta Türk mimarisi  içeren (cami, türbe, kervan saray, saray) demeden abidelerin tümünü topa tutup viraneye çevirdiler. 
Sonra okul ve üniversite kitaplarında Türk olan  büyük şahsiyetlerin adını sildiler veya birer  berber, katil ve işğalcı diye bizi ecdadlarımızdan nefret ettirmeye çalıştılar. Kendi ecdadlarını ise birer kahraman veya evliya gibi sundular.
Geldiğimiz son durum çok vahim, artık Türk padişah ve şahsiyetlerin mezarını kazıp kemiklerini satmaya karar vermişler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar