Üst düzey bir Çinli komutanın 615'te İmparatoruna yazdığı rapordan: "Türkler, aralarına nifak tohumları rahatlıkla ekilebilecek saf ve art niyetsiz insanlardır" (Roux, Orta Asya Tarih ve Uygarlık, s. 133)

VII. asırdan kalan bir Çince metinde şöyle denilmektedir: “T’u-küeler (Türkler) basit ve kandırılması kolay yapıda insanlardır. Onları yönetmek ve birbirlerine düşürmek oldukça basittir. Ancak ne yazık ki pek çok şeytan zihniyetli kurnaz ‘hu’ onların arasında yaşamakta ve onları içten içe yöneterek onlara rehberlik etmektedir.

Kaynak: Liu, Mau-Tsai, Die chinesıschen Nachrichten zur Geschichte der Ost-Türken (T’u-küe). Vol.I. 
(Wiesbaden, 1958). (Göttinger Asiatisehe Forschungen, Bd. 10), p. 10.
Türk Orta Asyasında Budizm*
Buddhism in Turkish Central Asia
Hans J. KLIMKEIT
Çeviren: Mehmet T. BERBERCAN**

Önemli: Buradaki Çince: "Hu" ifadesi; aklı başında,kolay kandırılmayan,kolay aldatılmayan,kurnaz,zeki, ileri görüşlü, aydın ve bilge (Çin'i bir zamanlar yenilgiye uğratan, Çinlileri bilgi ve gücü ile korkutan Hun Türkleri) anlamında kullanılmıştır. Bu açıdan bakıldığında Türk tarihinin en büyük bilgelerinden birisi hiç şüphesiz; Gök-Türkleri Çin esaretinden kurtaran İlteriş Kutluk Kağana en büyük desteği vererek Kutluk İlteriş Kağan,Kapgan Kağan ve Bilge Kağan döneminde Gök-Türk Kağanlığının vezirliğini yapan (ak sakallı) Bilge Tonyukuktur.
Günümüzde Bilge insanların yön vermediği toplumların sonunun felaket olacağı ortada.



(İlteriş kagan (Kutlug kagan) kazanmasaydı "savaşları" ,ardından ben kendim kazanmasaydım. "Köktürk" devletide , "Türk" halkıda yok olacak (lar)dı.
Bilge Tonyukuk/Orhun Yazıtları)

Büyük sosyolog İbn-i Haldun derki; kitleleri yöneten küçük ve örgütlü gruplardır.
Biz Türklerin en büyük eksikliği; Türklerin içerisinde, Türk ülküsü ideali taşıyan güçlü bir örgütün ve Türk milletine yön verecek kutlu yolbaşçıların yani kurt sürüsünü sevk ve idare edecek Alfa Kurtlarının içimizde istenilen düzeyde ve etkili bir konumda yer almamasıdır.

Türk toplumu asırlar içerisinde maalesef Türklük şuurunu kaybederek mankurtlaştırılmış, koyunlaştırılmış bu gün sürüyü (yani toplumu) kökü dışarda olan gayri milli; BOP'çusundan Avrasyacısına, İngiliz devşirmesi İhvancısından Arapçısına kadar geniş bir yelpazedeki, Türk olmayan unsurlar düşünsel anlamda Türk toplumunu sevk ve idare etmekte düşünce dünyasını şekillendirmektedir. Oysa Türkler şuur  ve bilinç sahibi olmalı kimsenin uşağı ve kölesi olmamalı.Türklerin tek bir ülküsü ve ideali olmalıdır. O da; Oğuz Kağanla başlayan son Başbuğ Atatürk ile prensip ve esasları çizilen Büyük Türk Ülküsü ile Turan Türk Birliği ideali olmalıdır.

Türkler ne zaman uyanır, mankurtlaşmaktan ve koyunlaşmaktan kurtulup Atatürk'ün işaret ettiği bilgi ve birikime sahip  gerçek anlamda bir Bozkurt olur. O gün aldatılması kolay bir toplum olmaktan kurtulur ve Turan Türk Birliğini kurmuş oluruz.

Tanrı Türk'ü korusun ve yolumuzu ışık kılsın...

Fatih Mehmet Yiğit

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar