Bir milleti ele geçirmek istiyorsan ilk yapacağın iş onun beynini ve ruhunu sömürgeleştirmektir. Bunu nasıl yaparsın? Eğitimini ele geçirirsin, eğitimini yok edersin, eğitimini köle ruhlu insanlar yetiştirmek, tarihi olmayan, kendi atasına küfreden, ruhsuz köle ruhlu insanlar yetiştirirsin. Ondan sonra da bunlar kendi elleriyle, gönüllü olarak topraklarını bile teslim ederler.

İbni Haldun'a göre devleti asıl yıkan dış etkenlerden daha önemlisi iç etkenlerdir. İçerden zaten bitmiş ya da bitirilmiş olan devlet sistemi dışarıdan gelecek en ufak bir darbe ile kolayca yıkılır. Çünkü halktan en tepelere kadar hak, adalet, güvensizlik, cehalet artmış, insanlar birbirleriyle uğraşır, iki günlük çıkarlarını düşünür hale gelmişlerdir.
Bu özelleştirme, küreselleşme, PKK gibi bütün yapılanların temelinde, haritadan Türk adını silmek arzuları yatar.
***
Atatürkçü olmanın temel şartı Türk diline, Atatürk'ün "Türk kültürü içinde çağdaşlaşmak" ana ilkesine sahip çıkmaktır.

Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu


Biz Batı'ya falan da karşı değiliz. Biz;haysiyetsizliğe karşıyız, yamyamlığa, barbarlığa, hunharlığa, birtakım milletleri soykırımdan geçirip de ondan sonra bir de insan hakları edebiyatı yapanlara karşıyız.

Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu


"Bir milletin ahalisi, kendi kültürü, dili, eğitimi, iş ahlakı, dürüstlüğü... Her şeyi çökertildikten sonra iktisadı bozulur. Buna dikkat edin. Başkasından duyamayacaksınız bu lafları. Ben de bu dünyadayken, artık ne kadar kaldıysa... Söylemeye devam edeceğim."

Prof.Dr. Oktay Sinanoğlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar