Doğru temel üzerine inşa edilmeyen her bina bir gün mutlaka çöker. Bu sebeple; Türkçü düşünceyi sağlam fikri temel ve esaslar üzerine inşa etmeliyiz.

Türkçü Düşünce sisteminin temel değerleri ise: Türk Soyculuğu, Türk Tarihi, Türk Coğrafyası, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk kültürü, Türk sanatı, Türk Töresi, Türk Millet Egemenliği ve Meclis yönetim sistemi, Demokrasi ve Laiklik, Türk Ahlak ve Erdemi, Türk Ülküsü ve (Turan)Türk Birliği ile Bilim ve Teknoloji, Millileştirme ve Üretim Ekonomisi, Doğa ve Çevrecilik, Özgürlük, Eşitlik, Adalet, Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma ruhu, Paylaşımcılık ve Faydacılık, Güzel sanatlar ve Estetik, Dünya Uygarlığının eriştiği temel Evrensel İnsani Değerlerdir. Oğuz Kağan'la başlayan Atatürk'le prensip ve esasları çizilen akıl ve bilimin esas alındığı, her şey Türk için, Türk'e göre, Türk tarafından düşüncesinin esas alındığı Kutlu yol budur...

Türkçü Düşünce ekseninde her Türkçü'nün üç gayesi var olmalıdır: Birinci gayesi Türklük şuuruna ermek ve Türk Töresine uygun yaşamak, ikinci gayesi Türk milletinin özgürlük, huzur, mutluluk ve refahının sağlamak, Turan Türk Birliğini Ülküsünü gerçekleştirmek, üçüncü gayesi ise; Dünya nizamını sağlayıp, insanoğlunu özgürlüğüne kavuşturmak ve yeryüzünü Cennet kılmaktır. 
Bilge Atsız'ın dediği gibi: "Türk bir vazife için yaratılmıştır. O vazife kainat güzelleştiği zaman biter."

Türklük, Akıl ve Bilim rehberimiz olsun 
Tanrı yolumuzu ışık kılsın

Fatih Mehmet Yiğit

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar