TÜRK TÜRK'E BAŞ OLMALI
TÜRK TÖRESİNE UYULMALI

Türk Türk'e baş olmalı, bu kural On bin yıllık Türk Töresinin en önemli buyruklarındandır. "Soysuzdan Kağan olmaz" Türk Atasözü bunu özetlediği gibi, ATATÜRK bunu:"Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!,Kanını taşıyandan başkasına inanma...Devlet işlerinin başına, devletin kurucusu olan kavimden başkaları geçince o devlet inkıraz bulur. Yani millet istiklalini kaybeder. Misal mi istersiniz? İşte Abbasiler, işte Endülüs, işte Osmanlılar! Yeni Türk Cumhuriyetinin devlet işleri başında mutlaka Türkler bulunacaktır. Türk’ten başkasına inanmayacağız" sözleri ile ifade ederken,ZİYA GÖKALP bunu: "Bana yol gösteren benden olmalı, Olamaz Türk'e baş "Türküm" demeyen!" sözleri ile ifade etmiştir. 
Türk kanı taşımayan, Türk milletinden olmayan kimse Türk Töresine göre Kağan olmamalıdır. Çünkü; Türk milletinden olmayan birisi Türk'e baş olunca milletine değil kendi şahsi çıkarlarına hizmet eder ve Türk milletini köle olarak kullanır...
Türk Töresine göre: Türklerce seçilen Türk soylu kağan, Töre (Hukuk sistemi ve adalet),Kurultay (Meclis yönetim sistemi ve millet egemenliği) ve Kut (Millete hizmet ederek elde edilecek başarı) olmak üzere dört esas on bin yıllık Türk yönetim sisteminin ayrılmaz dört kuralıdır. "Dört başı mamur" Türk atasözü ile devletin bu dört esasa uyulduğu takdirde ayakta kalacağı anlatılmaktadır.

Fatih Mehmet Yiğit

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar