Çok doğru;
Mesele dindar olup olmamak değil zira inanç; Tanrı ile kul arasında.
Mesele insani, sosyal ilişki ve davranışlarda; ahlaklı (Erdemli) olup, olmamak.
Siyasetten, ticarete değin egemen olanlar, kendilerini dindar olarak tanımlasa da; yalandan talana, ahlaki çöküntü ortada.
Hz.Muhammed: "Din güzel ahlaktır.Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" derken aslında, Dinin esasının şekilcilikten öte; doğruluk, dürüstlük, hak yememek,haksızlık ve zulüm yapmamak,adil olmak ve iyilik yapmak gibi ahlaki erdemlerle mümkün olduğunu, kulluğun güzel ahlak olduğunu öğütlemekteydi.
Ancak zamanla güzel ahlak terkedildi. Şekilci, hurafeci, dinde yeri olmayan gerici, işi kitabına uyduran, ahlaksız bir din anlayışı ortaya çıktı.
Vesselam..., sosyal ilişki ve davranışlarda ahlaklı (Erdemli) olup olmamak,
Siyasetten, ticarete değin egemen olanlar kendilerini dindar olarak tanımlasa da, yalandan talana, ahlaki çöküntü ortada.
Hz.Muhammed "Din güzel ahlaktır.Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" derken aslında, Dinin esasının şekilcilikten öte; doğruluk, dürüstlük, hak yememek,haksızlık ve zulüm yapmamak,adil olmak ve iyilik yapmak gibi ahlaki erdemlerle mümkün olduğunu kulluğun güzel ahlak olduğunu öğütlemekteydi.
Ancak zamanla güzel ahlak terkedildi.Şekilci,hurafeci,dinde yeri olmayan gerici, işi kitabına uyduran ahlaksız bir din anlayışı ortaya çıktı.
Vesselam...

Fatih Mehmet Yiğit

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar