Hz Ali Kur’an hakkında yine şöyle buyurmaktadır: 

“Sakın Kur’an’dan ayrılmayın. Eğer Kur’an’ı terk ederseniz, yolunu şaşıranlardan olursunuz. Bilin ki, Kur’an’la olan bir kimse, bir fazlalıkta, bir de eksikliktedir. Bilgisi artar, cahilliği eksilir.”

Hacı Bektaş-ı Veli, Makalat’ında şöyle buyuruyor: 

“Ey ehli mühip! Sakın Kur’an senin dışında, sen de Kur’an’ın dışında olma. Kur’an senin içinde olsun, sen de Kur’an’ın içinde ol.”

Hz.ALİ'NİN KABRİ MEZARI ŞERİF, TÜRKLER VE EHLİ BEYT:

Hz.Ali'nin naaşını Afganistan Mezarı Şerife taşıyanlar Türklerdi. Araplar peygamber çocuklarını, peygamber torunlarını katlederken Türkler Tanrı'nın kutlu elçisinin soyunu Türkistanda misafir ettiler ve onları korudular. Emeviler Hz.Ali'nin naaşına zarar vermesin diye mezarını Afganistan'a taşıdılar.

Emeviler on binlerce Türk'ü katletti kadınlarını kızlarını cariye köle etti. Emevileri devirenlerde mevali denilen bu Türk kölelerin çocukları oldu. Ebu Müslim Horasani ve iki Tarhan Türk komutanı ihtilal yaptı emevi saltanatını devirdi. Abbasileri destekledi. Bu ihtilâli destekleyenlerden biriside Türk-İslam Bilgini Ebu Hanefi idi. Ancak daha sonra Abbasiler de tıpkı emeviler gibi arapçılığı din haline getirip saltanatları için halka zulüm ettiler. Emevileri ihtilalle deviren Türk komutanları bir bir şehit ettiler. Ebu Hanefinin akılcılığı ve Kuranı savunması uydurma hadisleri kabul etmemesi, Ehli Beyt imamları ile sıcak ilişkiler kurması Abbasilerin gözünü korkuttu ve onları tedirgin etti Abbasi hanedanlığı kendilerine biat etmesini teklif etsede İmamı Azam bu teklifi kabul etmedi bunun üzerine İmamı Azam Abbasi hanedanlığınca işkence edilerek şehit edildi. İmamı Azamı Kafir ilan eden Buharinin uydurma hadis kitapları hanefi fıkhının ana kaynağı oldu Kuran terkedildi.Onun yerini uydurma hadisler ve Ruhban sınıfı din adamları aldı şialarda aynı sünni müslümanlar gibi kendi hadislerini ve fıkıhlarını uydurdu.Daha sonra mezhepler din haline dönüştü ve her mezhep kendi mezhebinde olmayanı kafir ilan etti.

Türkler Ehli Beyt evlatlarını daima korudu. Büyük Turan Türk-Moğol hükümdarı Cengizhan bile bunu yasasına yazdı. Büyük Turan Hükümdarı Emir Timur ise; Ehli Beytin 12 imamını sembolize eden 12 dilimli tacı başında taşıdı. Şamı Fethederek ve Yezidin kabrini yıktırarak Kerbelanın öcünü aldı.
Türklerin İslam dinini kabulü emevi zulmünden kaçan  Türkistana sığınan peygamber torunları sayesinde oldu.(Özünde Tanrı sevgisi olan arapçılık ve şekilcilikten uzak Yesevi ekolü bu sayede vücut buldu.Anadolunun İslamlaşması bu ekolün yetiştirdiği Ahi Evren,Hacı Bektaş-ı Veli, Tapduk Emre, Yunus Emre gibi Türk-İslam bilginlerince oldu.)

Fatih Mehmet Yiğit



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar