Türklerin yaşamlarını devam ettirebilmesi ve varlığını sürdürebilmesi savaçı olmalarına ve savaş sanatındaki ustalıklarına bağlı idi. Gerek kız gerek erkek her Türk çocuğu cesur bir savaşçı, iyi bir avcı olarak yetiştirilirdi.

Gerek kadın gerek erkek her Türkçü savaşların kol gezdiği, can güvenliğinin yok olmaya yüz tuttuğu, içeriden ve dışarıdan tehdit altında kaldığı bu zamanda; gerek bedenen, gerek ruhen, gerekse düşünsel olarak kendini iyi bir savaşçı olarak yetiştirmeli savaş sanatlarının tüm dalları hakkında bilgi sahibi olmalı gerek taktik gerekse stratejik düşünce ve eylem kabiliyetine sahip olmalı, daima dinç,zinde ve güçlü olmalı, kendini taktik ve stratejik düzeyde sürekli geliştirmelidir.Hangi statüde, hangi yaşta, hangi meslek gurubunda olursa olsun erkek kadın her Türk kendini ve çocuklarını savaşçı olarak yetiştirmelidir.

Türk'ün varlığını devam ettirmesi ve hayat kavgasında ayakta durması, her an her şeye hazırlıklı olması için iyi bir savaşçı olması mecburi ve zaruridir...

Fatih Mehmet Yiğit


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar