Su (Sü*) uyur, düşman uyumaz 

"Muhaberesiz muharebe olmaz"

(Haberleşme olmadan, savaş kazanılmaz)


Türk Askeri Atasözü

*Sü: Göktürkçe ve eski Türkçe eserlerde; Asker ve Ordu anlamında kullanılan bir sözcük, Oğuz Türkçesinde ve günümüzde “Sü” sözcüğü; “Su” olarak da telaffuz edilmektedir. “Subay, Subaşı” sözcükleri gibi.

"Düşmanın amacını anlamak, en azından görevimizin yerine getirilmesini zorlaştıran niyetlerini anlamak için büyük bir dikkatle çalışmak gereklidir…Düşmanın mümkün olan planlarını ortaya çıkarmak için en iyi yöntem, kendini düşmanın yerine koymak ve onun bakış açısından meseleyi çözmektir. Buna ayrılacak zaman, elde edilecek çıkarı tamamıyla karşılar.”

ATATÜRK 

İsrail İstihbaratı MOSSAD'ın, Ünit 8200, Ünit 504, Ünit 81 birimleri ile müşterek; Hizbullah'ın dışarıdan temin ettiği iletişim cihazlarına (öncesi ve sonrasında müdahale ederek) onları uzaktan kumandalı bir bombaya dönüştürerek ve uzaktan patlatarak gerçekleştirdiği operasyon; bir ülke için öz teknolojisini üretip ve geliştirmesinin ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir.

1975 yılında kurulan savunma sanayimizin beyni ve amiral gemisi olan ASELSAN başta olmak üzere TÜBİTAK/SAGE, TAI/TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN gibi milli kurum ve kuruluşlarımızın Türkiye için ne kadar önemli olduğu; bu olayla bir kez daha anlaşılmakta.

Keşke ASELSAN’ın ASELSAN-1919 Markasıyla çıkarttığı cep telefonu üretimi desteklenip geliştirilseydi. ASELSAN-1919 Markasıyla çıkarttığı cep telefonu tanıtımında kullanılan: YETKİLİ SİZSİNİZ! (Özel şifreniz, siz hariç diğer kullanıcıların belirlediğiniz numaralar dışında arama yapmasını engeller, tabii isterseniz.) Sözleri tüm konuyu özetlemekte aslında.

Bugün çoğumuz farkında olmasak da; tüm hareketlerimizi takip eden bir casusu cep telefonumuzla yanımızda taşımaktayız. 

Bugün yanımızda taşıdığımız bir casus olan cep telefonları yarın birgün kafamızı patlatacak bir silaha da dönüşebilir.

O yüzden kendi (nano)çipimizi, kendi yazılımımızı, kendi cep telefonu ve bilgisayarlarımızı, teknolojik alet, araç, gereç ve makinalarımızı kendimiz %100 yerlilik oranında üretmeliyiz ve geliştirmeliyiz.

Fatih Mehmet Yiğit
















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar