ISINAN KURBAĞA TEORİSİ VE DENEYİ NEDİR?
1869 yılında Alman psikolog Friedrich Goltz tarafından deney yapılmıştır. Çevreci yazar Daniel Quinn, 1996 yılında yazdığı The Story of B adlı eserinde, insanlık tarihi, nüfus artışı ve gıda artıklarını anlatmak için kaynayan kurbağa hikâyesine bir bölüm ayırdı. 
Deney'e göre;
Kurbağa önce kaynar bir su dolu kaba konur yüksek su sıcaklığının etkisiyle kurbağa can havliyle kabdan kurtulmayı başarır. Daha sonra kurbağa soğuk bir kaba konur kap ağır ağır ısıtılır suyun içerisinde ağır ağır ısınan rehavete giren kurbağanın kasları giderek gevşer su kaynama noktasına geldiğinde kurbağa kendisini sudan çıkaracak gücü kaybeder ve ölür. 
Toplumun kabule zorlandığı veya reddettiği değer yargılarının topluma ağır ağır farkına varmadan kabullendirilmesi amacıyla kültür değişiminde günümüzde kullanılmaktadır. 
Masonik örgütlerin sıklıkla kullandığı “ışık, uykulu gözlere yavaş yavaş verilir.” Sözü ısınan kurbağa teorisine en güzel örnektir.
DENEY (Sosyalpsikoloji Kuramları/Hipotezleri/Deneyleri)-Fatih Mehmet Yiğit
*Günümüzde İngiltere merkezli İhvancı Patentli "Türkiye'yi Türksüzleştirme Projesi" tıpkı bu deneyde olduğu ve masonik örgütlerde uygulandığı gibi; sinsi sinsi, adım adım uygulanmakta Türk kimliği bu coğrafyada silinmeye çalışılmaktadır.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar