SON YÜZYILIN DÜNYA DAHİSİ, BAŞBUĞ ATATÜRK'ÜN; TÜRK MİLLETİ VE TÜRKÇÜLER İÇİN DEĞER VE ÖNEMİ:
Yüzyıllar nadir olarak dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki 20. yüzyılın dâhisi Türklere nasip oldu ve kader onu bizim karşımıza çıkardı."(David Lloyd George, İngiltere Başbakanı)
Büyük Yunan filozofu Platon’un “Krallar filozof olsa ve filozoflar kralların tahtına otursaydı” şeklindeki dileği, iki bin yıllık tarihte gerçekleşmedi. Halbuki, 20. yüzyılda ilk defa olarak Atatürk’ün şahsında Platon’un istediği gibi, kelimenin tam anlamıyla bunu görmekteyiz. O, dâhi bir fikir adamı olarak bir milletin, yani Türk milletinin mukadderatını ele almış ve bu milletiyle atıldığı Kurtuluş Savaşı, bu milletin medeni durumunu değiştirmiş bir inkılap ve diğer milletlerin haklarını da koruyan barış ile insanlığa muhteşem bir örnek vermiştir."(Prof. Dr. Herbert Melzig, Tarihçi)
“Atatürk, Türkleri bir millet haline getirmiş, onlarda kendilerine karşı bir saygı uyandırmıştı. O olmasaydı Türkiye ancak parçacıklardan biri olarak kalacak, başka ülkelerin imparatorlukları arasında sıkışmış, belki de bir uydu durumuna düşüp yutulmuş olacaktı.”
(Lord KINROSS)
Atatürk, uluslararası anlayış, iş birliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.(UNESCO)
Atatürk düşünce ve fikirleriyle, yaşam ve mücadelesi, yaptığı Devrimlerle, Dünya tarihine Türk Damgasını vuran son yüzyılın en büyük lideridir. Ayrıca, Atatürk Osmanlı imparatorluğunun birinci Dünya savaşındaki yenilgisiyle sonuçlanan emperyalist işgale karşı; Milli Mücadeleyi örgütleyen ve Türk milli direnişini başlatan, dağılmış olan Türk ordusunu tekrar kurarak ve Türk ordusuna Başkomutanlık ederek Türk yurdunu düşmana çiğnetmeyip düşmanı denize döken Türk Vatanının kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur.
O son yüzyılın en büyük dahisi, en başarılı komutanı ve en büyük devlet adamıdır. Atatürk'ün Türk Milleti için bir diğer önemide Egemenliğin tek bir adamdan ve hanedan ailesinden alınarak gerçek sahibi Türk Milletine vermesidir. Zira Cumhuriyet kurulmadan önce ülke hanedan ailesinin malı millet ise padişahların kulları idi. Atatürk saltanatı kaldırarak ve Cumhuriyet getirerek egemenliği Türk milletine vermiş, Türk milleti Türk Vatanının gerçek sahibi ve (padişah kulu değil) özgür vatandaş olmuştur.
Atatürk; Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Atası olduğundan ve şahsında Cumhuriyetimizi temsil ettiğinden dolayı Türk düşmanlarınca onun fikir ve düşünceleri sürekli olarak saldırıya uğramaktadır. Atatürk Demokratik Cumhuriyet rejimimizin fikri önderi ve kurucu Atası olduğu için ona karşı yapılan her düşmanca hareket Türkiye Cumhuriyetine yapılmaktadır. Bu nedenle; bizim için Atatürk'ü müdafa Vatanı ve Cumhuriyeti müdafadır.Atatürk'ü tanımadan onu müdafaa edemeyeceğimiz gibi onun fikirlerini anlamadan da Onu yeterince tanımış sayılmış olmayız. Atatürk'ün şüpheli ölümü ile başlatılan süreç Türk milleti ile Atatürk arasındaki bağı zayıflatmış aşağıdaki sözlerden de anlaşılacağı üzere Atatürk'ün Türkçü Düşünce sistemi ekseninde Türkçü fikir adamlarının eserleriyle yetişmiş gerçek bir Türk Milliyetçisi ve Türkçü düşünceye sahip bir lider olduğu Türk milletine kasıtlı olarak unutturulmuştur.
“Bugünkü Türkiye’nin istinat ettiği büyük esas ise, Türklük mefkûresidir, milliyetçiliktir. Devletin dayandığı esas unsur da büyük bir çoğunluğu teşkil eden Türk halkıdır.”(Prof. Dr.Sadri Maksudi Arsal)
"En temiz sargı, hak ve milliyet sargısıdır. Türkçülüğe ve hakka, haklı Türkçülüğe sarılmalıyız. Kendimize istemediğimiz haksızlığı başkasına yapmamalıyız; lakin başkalarının kendilerine istemedikleri haksızlığı da kendimize yaptırmamalıyız."...“Türkiye Cumhuriyetinin kurulması Türkçülük idealinin gerçekleşmesi demektir. Bu ideal bir Türk dehasının kudretiyle gerçek oldu.” (Yusuf Akçura /Türkçülüğün Manifestosu)
Türk kuvvetinin bu tecelli günü,cihan tarihinde yeni bir devrin başlangıcıdır. Bu günü kutlayalım,bu günü bize gösteren Ulu Tanrı'ya yükünelim, ve bu günde "O"nun kuvvetini, "O"nun dilediğini kendisine tecessüm ettiren başbuğumuzu alkışlayalım!(Siyaset ve İktisat, Yusuf Akçura Sayfa 214 - Ötüken Neşriyat)
Kurtuluş Savaşı'nın en ümitsiz günlerinde Meclis kürsüsünden Namık Kemal'e ait "Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini/Yok mudur kurtaracak bahtı kara mâderini?" dizelerini okuyan bir milletvekiline cevaben Atatürk'ün söylediği söz: "Vatanın bağrına düşman dayasa da hançerini/Bulunur kurtaracak bahtı kara mâderini! olmuştur."
”Türkçülük, Türk milletini yükseltmek demektir.”...“Bana yol gösteren benden olmalı! Türke baş olamaz Türküm demeyen!”ZİYA GÖKALP
"Evvelce, Türkiye'de Türk milletinin hiçbir mevkii yoktu. Bugün, her hak Türk'ündür. Bu topraktaki hakimiyet Türk hakimiyetidir. Siyasette, kültürde, iktisatta hep Türk Halkı hakimdir. Bu kadar kat'i ve büyük inkilabı yapan zat, Türkçülüğün en büyük adamıdır. Çünkü düşünmek ve söylemek kolaydır. Fakat, yapmak ve bilhassa muvaffakiyetle neticelendirmek çok güçtür."
ZİYA GÖKALP-Türkçülüğün Esasları
“Bedenimin babası Ali Rıza efendi, hislerimin Namık Kemal, fikirlerimin Ziya Gökalp’tır.” ATATÜRK
“Bizim neslin gençlik yıllarında Osmanlılık telkin ve etkileri hâkimdi. İmparatorluk halkını meydana getiren Türk’ten başka milletlere, bu arada yanlış bir din anlayışıyla Araplara, sarayın, ordu ve devlet ileri gelenleri arasında bulunan soydaşlarının etkisiyle Arnavutlara özel bir değer veriliyor, onlardan söz edilirken “kavm-i necib” deyimi ile sıfatlandırılarak bu duygunun belirtilmesine çalışılıyor, memleketin sahibi ve devletin kurucusu olan biz Türkler, ikinci planda gelen önemsiz halk yığınları sayılıyorduk.
Şair Mehmet Emin Yurdakul’un, ilk defa Manastır Askerî İdadisi’nde öğrenci iken okuduğum “Ben bir Türk’üm, dinim, cinsim uludur” mısrasıyla başlayan manzumesinde, bana ulusal benliğimin gururunu tattıran ilk anlatımı bulmuştum. Fakat ben asıl bunu, orduya katıldığım ilk günlerde, bir Anadolu çocuğunun gözyaşlarında gördüm ve kuvvetle duydum. Ondan sonra Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağım oldu..."
ATATÜRK
Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki: Onu vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk'ün ilk ve milli vazifesidir.
...
Türkler, bir imparatorluk kurarak yayılıp genişledikçe milli bir devlet olmaktan çıktılar. Çeşitli ırkları dinleri dilleri bir araya toplaması, onun milliyetçi ruhunu öldürdü.
Türkleri bütün dünyaya geri bir millet olarak tanıtan zihniyet; ne yazık ki kendi içimize de girmiştir. Her şeyden önce millete, tarihini, asil bir köke sahip bulunduğunu, bütün dünyaya uygarlıklarının beşiği olan bir kavmin çocukları olduğunu öğretmek gerekir.
Milleti Taasubun pençesinden kurtarıp onun milliyetçilik vasfını uyandırmalı, Ona Türkçülük İmanını aşılamalıyız.
ATATÜRK (Muvaffak İhsan Garan, Milletlerin Sevgilisi Atatürk, s.51)
Osmanlı siyaseti yerine yeni bir siyaset çıktı. O siyaset, milli siyaset, TÜRKÇÜLÜK siyasetidir.’
(Mehmet Önder, Atatürk’ün Yurt Gezileri, s:233 - Prof. Dr. Afet İnan, M. Kemal
Atatürk’ten Yazdıklarım, s:43)
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." ...“Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.”(Başbuğ ATATÜRK)
Bu nedenle; Biz Türkçüler için Atatürk, son derece önemlidir. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk yukarıdaki sözlerden anlaşılacağı üzere gerçek bir Türk Milliyetçisi ve Türkçüdür.Yine Atatürk: Türkçü düşünce sisteminin fikir adamları olan; Namık Kemallerin, Ziya Gökalplerin, Yusuf Akçuraların, Sadri Maksudi Arsalların, Mehmed Emin Yurdakulların yani Türkçü Düşünceye sahip fikir ve düşünce adamlarının fikirleriyle yetişmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bu düşünce ve esaslara bağlı kalarak kurmuş; en büyük Türkçü, son yüzyılın en büyük Türk Devlet yöneticisi, fikir önderi ve mücadele adamıdır. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Türkçü düşünce sisteminin en büyük eseridir. Bu nedenle her Türkçü'nün fikir ve kanaat önderi Büyük Bilge Atamızdır.
Oğuz Kağan, Mete Kağan, Tomris Hatun, Bilge Kağan, Alparslan, Timur, Cengizhan, Fatih Sultan Mehmet Han,Şah İsmail, Babür Şah gibi Türk Başbuğlarımız ne ise; Atatürk bizim için odur ve şahsında on bin yıllık Türk Töresi ve Türk Devlet Geleneğini özdeşleştirmiş Türk Milletine öncülük ve kılavuzluk etmiş yegane liderimiz ve Son Başbuğumuzdur.
Bunun bilincinde ve farkındayız.
Bu nedenle; Atamızın kutlu yolundan ve izinden ayrılmayacağız.
Ne mutlu Türk'üm diyene
Ne mutlu Atatürk'ün izinden gidenlere
Başbuğum emrindeyiz...
Fatih Mehmet Yiğit
Yorumlar
Yorum Gönder