TÜRKÇÜLÜK VE TURAN TÜRK BİRLİĞİ ÜLKÜSÜ NEDİR?

Türkçülük: Türk Dünyasının Birliğini, Türklerin huzur, mutluluk, refah ve özgürlüğünü savunan, Oğuz Kağanla başlayan, Atatürkle prensip ve esasları çizilen Türk Milletinin binlerce yıllık Milli Ülküsüdür...

Bu ülküyü benimseyen her Türk; hangi dinden, hangi mezhepten, hangi siyasi partiden olursa olsun Türkçü'dür. Türkçülük her ne kadar siyasi hareket ise de; Türk Milletine aidiyeti nedeni ile siyaset ve partiler üstü milli bir ülküdür.

Amaçlanan ise; Türk milletinin huzur, mutluluk, refah ve özgürlüğünün sağlanarak, akıl ve bilimin rehberliğinde, Türk Kültür,Ahlak ve Töresine bağlı çağdaş,demokratik,laik,sosyal, hukuk düzeni ve adaletin esas olduğu, ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanıldığı, israf ve çevre kirliliğinin olmadığı, tüketim değil üretim ekonomisinin olduğu, millileştirilmiş, kendi kendine yeten, ülke gelirlerinin ülke halkına eşit ve adil paylaştırıldığı, Millet Egemenliğinin üzerinde hiç bir gücün bulunmadığı, millet ve ülke menfaatinin  üzerinde hiç bir çıkar ve menfaatin olmadığı, denetlenebilir, şeffaf, Demokratik, Yasama, Yürütme ve Yargı olmak üzere üç Erk üzerinde yükselen Atatürk'ün prensip ve esaslarını çizdiği Meclis Yönetim sistemi ile yönetilen bir yönetim nizamıdır.


Türkçü Düşünce sistemi nedir?

Türkçü Düşünce Sistemi; Türk Milliyetçiliği, Türk Ülküsü ve Turan Türk Birliği Ülküsünün fikir, teori ve düşünce sistematiğidir.

Türkçülük ise: Türklük şuuruna ve Türklük bilincine ermek, Türk milletini yükseltmek ve yüceltmek, Türk ellerinde yaşayan Dünya Türklerini kardeş bilmek ve Türk Birliği (Turan) ülküsünü gerçekleştirmektir. Bir Türkçü için: Her şey Türk için,Türk'e göre, Türk tarafından ve Türk Birliği içindir.

Türkçü Düşünce sisteminin temel değerleri ise: Türk Soyculuğu, Türk Tarihi, Türk Coğrafyası, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk kültürü, Türk sanatı, Türk Töresi, Türk Millet Egemenliği ve Meclis yönetim sistemi, Demokrasi ve Laiklik, Türk Ahlak ve Erdemi, Türk Ülküsü ve (Turan)Türk Birliği ile Bilim ve Teknoloji, Millileştirme ve Üretim Ekonomisi, Doğa ve Çevrecilik, Özgürlük, Eşitlik, Adalet, Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma ruhu, Paylaşımcılık ve Faydacılık, Güzel sanatlar ve Estetik, Dünya Uygarlığının eriştiği temel Evrensel İnsani Değerlerdir. Oğuz Kağan'la başlayan Atatürk'le prensip ve esasları çizilen akıl ve bilimin esas alındığı, her şey Türk için, Türk'e göre, Türk tarafından düşüncesinin esas alındığı Kutlu yol budur...

Turan nizamı ise; Aralarında soy birliği,Dil ve Kültür Birliği,Tarih ve Coğrafya Birliği ile Ülkü birliği bulunan tüm ülke, özerk yönetim ve başka ülkelerde yaşayan Türk  ve Türki (Turani) topluluklarının özgürlüklerine kavuşarak (kısaca Türk Dünyasının) bağımsız devletler halinde kendi kültür değerlerini ve öz kimliklerini koruyarak, bir birine saygı duyarak (konfederal yapı veya Bağımsız Türk Devletler Kurultay Birliği sistemi içerisinde )  askeri, siyasi,kültürel, ekonomik, ticari işbirliği içerisinde ortak hedefler dogrultusunda tek çatı altında toplanmasını ve örgütlenmesini, Türk kültür, ahlak ve töresinin, modern, çağdaş ve gelişmiş Türk toplum hayatına egemen olmasını, Türklerin Türk Töresine ve hukuka uygun, Türk Milletince Demokratik normlara uygun bir şekilde Türk Meclis yönetim sistemi içerisinde Türk Soylularca yönetilmesini, Türk elindeki yeraltı ve yerüstü kaynaklarının sadece Türkler tarafından eşit, adil bir şekilde kullanılarak paylaşılmasını, Bilim ve teknikte ileri bir düzeyin yakalanıp, Türk milletinin dünya hakimiyetinde söz sahibi olmasını, Turan coğrafyasında yaşayan Türk ve Turani halkların, adil, paylaşımcı, zengin, müreffeh, özgürce, kardeşçe bir ve beraber yaşama ülküsünü ifade eden siyasi bir kavramdır.

Her Türkçü'nün üç gayesi var olmalıdır. Birinci gayesi Türklük şuuruna ermek ve Türk Töresine uygun yaşamak, ikinci gayesi Türk Birliğini gerçekleştirmek, üçüncü gayesi ise Dünya nizamını sağlayıp, insanoğlunu özgürlüğüne kavuşturmak ve yeryüzünü Cennet kılmaktır.

Atsız Atanın dediği gibi:
Türk bir vazife için yaratılmıştır. O vazife kainat güzelleştiği zaman biter.

(Turan) Türk Birliği kurulduğunda bağımsız devletler halinde ortak bir birlik çatısı altında birleşmesi ön görülenler

Bağımsız Turan-Türk Devletleri

* Türkiye * Azerbaycan * Kazakistan * K.K.T.C. * Kırgızistan * Özbekistan * Türkmenistan *Macaristan *Moğolistan

Özerk olan ve Bağımsızlık Mücadelesi veren Turan-Türk Ulus ve halkları:
 * Acaristan * Adıge * Altay * Başkırdistan * Çuvaşistan * Dağıstan * Doğu Türkistan * Gagauz * Hakasya * Kabardin Balk. * Kalmukistan * Karaçay * Karakalpak * Kuzey Osetya * Kırım Tatar * Nahçıvan * Nogay * Tataristan * Taymir * Türk Kayık Ad. * Tuva * Yakutistan Türk Elleri * Afganistan Türk. * Ahıska Türkleri* Almanya Türk. * Altay Türkleri* Arnavutluk Türk. * Batı Trakya * Bosna Hersek(Uz ve Peçenek)* Belarus Tatar. * Borçalı Türkleri* Bulgar. Türkleri * Çeçenistan* Girit -Ege Türk. * Gökçe-Z. Türk. * Güney Azerbaycan * Güney Türkistan * G. Türkmenistan * Halaç Türkleri * Hazar Türkleri * Horasan Türk. * Hırvat. Türkleri * Irak Türkmenleri * İdİl-Ural Türk. * Kansu Türkleri * Karaçay Türk. * Karaim Türkleri * Karakalpakistan * Karakurum Türk. * Kazan Türkleri * Kaşgay Türkleri * Kosova Türkleri* Kumuk Türkleri * Polonya Türk. * Romanya Türk. * Sancak Türkleri * Surİye Türkleri* Talas Türkleri* Türkmeneli * Üsküp Türk. * Yakut Saha Türk. Çeçenistan * Çerkesler * İnguşetya * Pomak Türkleri *Tacikistan Türkleri

Çıkar ve kültürel değerlerde ortak yönlerimiz bulunan Turancılık ülküsünün konuşulduğu Turan ülkeleri: G.Kore,Japonya,Açe,Pakistan

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
NE MUTLU TÜRK BİRLİĞİNE...

Fatih Mehmet Yiğit

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar