O’na Bozkurt diyorlar. Çünkü Bozkurt, vaktiyle Asya steplerine uzanan ırkın sembolüdür.
O’na aynı zamanda Gazi de diyorlar. Çünkü O, ırkının tarihe verdiği meşhur ve dehşetli örnekler gibi; Cengiz Han ve Timur gibi, kırıp geçirici bir kudret sahibi olan bu genç Türk de, atalarının varisi olmaya layık olduğunu ispat ediyordu. Yunan istilasını silip süpürdüğü gibi, kürt isyanını da bastırdı.
MUVAFFAK İHSAN GARAN
(Milletlerin Sevgilisi: Atatürk, sayfa: 51)
Lozan antlaşmasını bugüne kadar yok sayan Amerikanın Temsilciler Meclisi üyesi William UPSHAW 1927'de ağzından köpükler saçıyordu:
-"Lozan antlaşması, Timurlenk kadar hunhar, Korkunç İvan kadar sefih ve kafatasları piramidi üzerine oturan Cengiz Han kadar kepaze olan bir diktatörün, zekice yürüttüğü politikasının bir toplamıdır. Bu canavar savaştan bıkmış bir dünyaya, tüm uygar uluslara onursuzluk getiren bir antlaşmayı kabul ettirmiştir. Buna her yerde Türk zaferi dediler! Dünya parlamentolarını bu antlaşmayı kabule ikna ettiler ve büyük sermaye grupları, ticaret erbabı ve bazı din temsilcileri bile Türkiye'yi uygar uluslar masasında, uluslar arası bir konuk durumuna yükselterek, Amerika'yı yüksek ülkelerinden uzaklaştırmada birleştiler."
Wiliam UPSHAW'ın hunhar, sefih, korkunç, diktatör ve canavar şeklinde nitelendirerek hakaret ettiği kişi; Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ta kendisidir!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar